Магистралата към ада на AC/DC

Аватар
justice
Администратор
Обратна връзка:

Магистралата към ада на AC/DC

Мнение от justice »

.
Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях. Понеже тясна е портата и стеснен е пътят който води в живот, и малцина са ония, които ги намират. (Матей 7:13,14)

Това твърде сериозно предупреждение е отправено към всички нас, за да избираме внимателно житейския си път. Всеки човек гледа пред себе си когато върви, за да види къде стъпва, а и по надалеч, за да види къде отива. Но даваме ли си сметка накъде води пътя на животът ни? Рок групата AC/DC издава песента "Магистрала към ада" през 1979 година, и тя не само става хит, но и получава награда "Грами". Текстът на тази рок песен открито се подиграва с Библията и Божиите предупреждения:

"Аз съм на магистралата към ада, няма стоп знаци, няма ограничение на скоростта, никой не може да ме забави. Хей Сатана - аз свиря в рок група, хей мамо виж ме - аз пътувам към обещаната земя. Не ме спирайте, аз съм на магистралата за ада"

Богохулният текст е символ на драстичната проимяна в развитието на музикалните стилове, които за кратко време преминаха от класическата музика на Моцарт, Бетовен, Вивалди, към тежък рок и сатанински дет метъл. Съвременните човеци не си дават сметка доколко музиката влияе на психиката, и доколко подсъзнателно променя нашия характер. Жертви падат и от страната на самите световно известни музиканти.

Ейми Уайнхаус - младо и талантливо момиче, става световно известна с хита си "Връщане към мрака" - една великолепна песен, тъжна изповед на един нещастен живот. За няколкото години на световна слава, животът и потъва в депресия, алкохол и наркотици, докато един ден я намират мъртва, с няколко празни бутилки водка в стаята. Умира на 27 години.

Джими Хендрикс - след нещастно детство, развод на родителите, неспокоен живот по разни роднини, на 15 годишна възраст си купува китара за 5 долара и започва да се учи на нея. Краде коли, сменя музикални групи, но като млад талант бързо става виртуоз на електрическа китара, член на световно известната група "Animals". Пристрастява се все повече към хероина, участва в световното хипи събиране във Уудсток като всепризнат талант, но скоро след това умира от свръхдоза алкохол и сънотворни. На 27 години.

Кърт Кобейн е талантлив музикант, вокалист и китарист на световно известната група Нирвана, печелила множество световни награди, включвана в разни световни топ класации, и получила награда "Грами". Кърт Кобейн се самоубива - и да, също на 27 години.

Джим Морисън - вокалист на световно известната рок група "The Doors", която освен че е включвана в световните класации, продава общо над 134 милиона копия от албумите си по целия свят. Многобройни конфликти с полицията, включително арест по време на концерт, както и сблъсъци с феновете. Умира от масивна доза хероин на 27 години.

Джанис Джоплин - водещ гост вокалист на световното хипи събиране в Уудсток, включена в световната рокендрол зала на славата, включена също в класацията на списание "Ролинг Стоун". Умира на 27 години от хероин и уиски.

Тази тъжна поредица от погубени млади животи продължава и до днес. Поради прекалено многото съвпадения от нещастни смъртни случаи, е обявен тъй нареченият "клуб 27" - в него има много имена на талантливи млади хора, които летят с голяма скорост по дяволската магистрала към ада. Неотдавна си отиде и Уитни Хюстън, един прекрасен глас унищожен от водовъртежа на наркотици и алкохол. По кой път вървиш ти, читателю? По кой път вървят твоите деца и близки?

Върнете се, върнете се от лошите си пътища, защо да умрете, доме Израилев? (Езекиил 33:11)

.

Последно издигане justice от 16 Яну 2026, 20:49
:idea: Може да коментирате, да споделите своето мнение, или да зададете въпрос в раздел "Дискусии" (начало форум --> Дискусии --> Обсъждане на Библейски теми --> бутон Нова тема) :idea:
Публикувай отговор