отлъчване от църква

todor vanev
Обратна връзка:

отлъчване от църква

Мнение от todor vanev »

Здравей брат засягам една тема която може би за някой църкви е табу а за други хора като мен е много чувствителна . Посещавах църква която толерираше хора да вършат грях след грях и пак не ги отлъчваха по причина че ще изгубят брой хора .Имаше случай които един и същ човек бе отлъчен от църквата за прелюбодейство и после бе върнат и посрещнат с любов както пише в словото, но този човек постъпи по същият начин пак но нищо за съжаление !!!След това тази въпросна личност толкова важна за църквата посегна хладнокръвно да отнеме човешки живот като наръга друг 4 пъти с нож. Потресен от това че видях същия този човек пак в същата тази църква попитах дякона там , като въпроса ми бе следния този човек не е ли отлъчен и защо е тук той ми отговори категорично че той не е отлъчван .Въпроса ми е какво казва Библията по този казус и как би реагирала Адвентната църква а и другите църкви ,какъв е толеранса и най малкото на човека нему пука от нищо ,дори и прошка не си е поискал. Как служи това за пример на другите какво говори за реда дисциплината в църквата .ПИСАНО Е ДОМЪТ МИ ЩЕ СЕ НАРЕЧЕ МОЛИТВЕН ДОМ А ВИЕ ГО ПРАВИТЕ РАЗБОЙНИЧЕСКИ ВЕРТЕП
Аватар
justice
Администратор
Обратна връзка:

Re: отлъчване от църква

Мнение от justice »

.

здравей, Тодор Ванев...

Приемането на някого към Божия народ става само при послушание към Божиите наредби, заповеди, постановления. Още в старозаветно време, всеки чужденец, който желаеше да бъде приет към Божия народ, можеше да го стори, ако приеме тия норми.

Един закон да има за вас, които сте от обществото, и за чужденеца, който е пришелец между вас, един вечен закон във всичките ви поколения; както сте вие така ще бъде и чужденецът пред Господа. (Числа 15:15)

При открито и явно нарушаване на Божиите заповеди (и Християнските принципи), църквата би трябвало да реагира според тежестта на прегрешението. Най тежкото наказание е изключване от църквата.

И ако ти съгреши брат ти, иди, покажи вината му между тебе и него самия. Ако те послуша, спечелил си брата си. Но ако не те послуша, вземи със себе си още един или двама и от устата на двама или трима свидетели да се потвърди всяка дума. И ако не послуша тях, кажи това на църквата; че ако не послуша и църквата, нека ти бъде като езичник и бирник. Истина ви казвам: Каквото вържете на земята, ще бъде вързано на небесата; и каквото развържете на земята, ще бъде развързано на небесата. (Матей 18:15-18)

Не винаги църквата е безпогрешна, четем историята на слепородения, който беше отлъчен от синагогата (еврейския еквивалент на Християнска църква):

Те в отговор му казаха: Ти цял в грехове си роден, и нас ли учиш? И го изпъдиха вън. (Йоан 9:34)

Исус Христос обаче намери този човек, благослови го, и го прие в Божието царство. Господ Бог има последната дума относно съдбата на всеки човек.

Чу Исус, че го изпъдили вън, и, като го намери, рече: Ти вярваш ли в Божия Син? Той в отговор рече: А Кой е Той, Господи, за да вярвам в Него? Исус му рече: И видял си Го, и Който говори с тебе, Той е. А той рече: Вярвам Господи; и поклони Му се. (Йоан 9:35-38)

Не познавам случая който ти описваш, но при такава умишлена постъпка (опит за убийство), църквата би трябвало да реагира осъдително.

.
:idea: Може да коментирате, да споделите своето мнение, или да зададете въпрос в раздел "Дискусии" (начало форум --> Дискусии --> Обсъждане на Библейски теми --> бутон Нова тема) :idea:
Публикувай отговор