Защо Йосиф е мълчал за Исус

todor vanev
Обратна връзка:

Защо Йосиф е мълчал за Исус

Мнение от todor vanev »

Здравей благодаря за положените усилия и изчерпателните отговори.Като човек запален от словото на Бога .Всеки път намирам нещо ново което събужда интересът ми, но в дадения момент от разговорат ми с един мои приятел и наш брат в Бога той отправи един въпрос който наистина ме запали силно .Въпроса е следния защо Йосиф е мълчал за истината за Исус че той не е негов баща ,и че Исус е Истински Божии син .Той получава откровение което е посочено ж Мат.1-20;25 за Божесвеното раждане ,предопреждение чрез сънища Мат.2-13;14 Мат.2-19;23 .И след това изчезва от фокуса в словото. Какво се случва с него ? Ясно е че той изпълва мислията която има .Но виждаме че той липсва при кръста,а и още порано с случката в Лука 8-21 там тои отцъства.Много ще ми бъде интересно, да научим за живота на Йосиф ?Благодаря! Господ Бог Исус Христос да те благослови с мъдрост здраве и щастие зада можеш да отговаряш чрез знание и откровение от Святия божии дух Амин.
Аватар
justice
Администратор
Обратна връзка:

Re: Защо Йосиф е мълчал за Исус

Мнение от justice »

.

здравей, Тодор Ванев...

Йосиф, земния баща на Исус, беше благочестив и почтен човек. Дори когато имаше правото да разгласи предполагаемото прегрешение на Мария, той предпочете да не я опозорява, и намисли да я напусне тайно. Но когато му се яви ангел от Господа, прие уверението от небето, и заживя с Мария, вярвайки че тяхното дете е обещания Месия. За последен път го виждаме при случката с изгубването на детето Исус, но Писанието ни пояснява още нещо:

Не е ли Тоя син на дърводелеца? Майка Му не казва ли се Мария, и братята Му Яков и Иосиф, Симон и Юда? (Матей 13:55)

Тоя не е ли дърводелецът, син на Мария, и брат на Якова и Иосия, на Юда и Симона? и сестрите Му не са ли тука между нас? И те се съблазниха в Него. (Марко 6:3)

От посочените текстове виждаме, че не само Йосиф е бил дърводелец, но и Исус е приел този занаят от него. Това е последното сведение за земния баща на Христос - на сватбата в Кана Галилейска, Библиейския доклад посочва само Мария и братята на Исус. Йосиф е починал преди това. Като цяло, Йосиф е бил благочестив, почтен, скромен човек, и един ден ще се радва на вечността в новото небе и земя. Нека Бог ни благослови, един ден да се срещнем с всички тия Библейски герои на вярата!

.
:idea: Може да коментирате, да споделите своето мнение, или да зададете въпрос в раздел "Дискусии" (начало форум --> Дискусии --> Обсъждане на Библейски теми --> бутон Нова тема) :idea:
Публикувай отговор